divendres, 5 de febrer de 2010

Versificant una "Sortida digna"

*Caligrama de Guillaume Apollinaire

Escrits del fum torna a la càrrega poètica responent en aquest cas a una nova crida del blog d'en Jesús M. Tibau. Si en la primera i segona edició foren textos poètics inspirats en la tardor i les baranes, ara ens proposa crear un text on hi sorti el vers "una sortida digna", títol del seu darrer recull de relats.


http://jmtibau.blogspot.com/2010/01/versant-una-sortida-digna.html


Un servidor de vostès ha tingut un dilema de si calia crear un poema nou o aprofitar un antic. I per què ho dic? Bé, doncs perquè justament en la primera entrega dels haikús blocaires hi havia un haikú dedicat al blog d'una Sortida digna.


http://escritsdelfum.blogspot.com/2009/12/com-gotes-dun-ocea-i-altres-haikus.html


M'agradaria pensar que en Jesús se li va ocòrrer la genial idea després de llegir l'haikú en qüestió. Si realment aquest haikú ha tingut aquest honor de generar tal idea que millor que aprofitar-lo i que tingui l'honor, de si tot plegat es converteix en un nou recull, de ser-hi.
Però com que no m'agrada abusar del reciclatge, per no tenir remordiments que no m'ho he treballat de nou, he afegit una estrofa nova...

VERSOS PER UNA SORTIDA DIGNA


I


Cerco una sortida digna
després del naufragi.
Mossega una poma com un bocí de vida.
Frueix d'aquest instant efímer com un oasi.


II

Enmig d'un bosc, només boira.
Cerques la llum en l'horitzó.

Fas malabars com un acròbata
petits salts amb perill de caiguda lliure...

Somies terra ferma de debò.
Somies una sortida digna.
Somies contemplar el mar serè i l'horitzó.
*El Making-off:


Mentre transcrivia aquests versos d'un post-it a l'ordinador m'he adonat que la segona estrofa també podria ser un homenatge, indirectament, és clar, al penúltim llibre d'en Jesús M.Tibau...Sabeu quin és?
Fixeu-vos: malabars, acròbata, caiguda lliure...Què fort! Us ben prometo que no ho he fet expressament, però ara que ho torno a llegir, m'adono que que aquests versos bé podríen ser un homenatge al penúltim llibre de relats d'en Tibau titulat "El vertígen del trapezista".


Ben mirat, no hi havia caigut, el tema malabarista és tanmateix un tema molt poètic i suggerent: caigudes, acrobàcies, malabars, vertígen...com la vida mateixa.
Ben mirat tampoc no seria tan mala idea...després d'Una sortida Digna, es podria fer el volum II: "versificant el vertígen del trapezista".
Poso la mà al foc, ara mateix, que el tema donaria molts poemes.

2 comentaris:

 1. Entens perquè he dit allò en el post superior?. Aquí tens la resposta. Encertadíssim, tot un gust llegir-lo.

  Bona pensada, sí. I tu ves donant-li idees a en Tibau, hihihi. Ja hi veig una nova participació!
  ;)

  ResponElimina
 2. Moltes gràcies per tot plegat, per la il.lusió, epr les gabnes, pels versos, per les alusions al trapezista...
  Una abraçada

  ResponElimina