dissabte, 19 de juny del 2010

Poemes per un món millor...


Fa gairebé més de 10 anys, a través de Joves Escriptors, ens varen convidar a participar en una marató poètica i solidària a favor d'una bona causa. L'entitat que ho organitzava es diu Poesia en Acció i està formada bàsicament per mestres de primària que intenten promoure uns valors entre els alumnes que participen cada any amb un concurs literari de textos solidaris, els guanyadors del qual veuen el seu treball publicat en el llibre. Perquè no sigui un llibre només escolar es convida a poetes de renom i lletraferits com un servidor a col·laborar-hi.
L'entitat promou, entre altres iniciatives l'edició d'un llibre de poemes, benèfic, els beneficis recaptats dels quals serveixen per donar suport a diverses causes solidàries.
Durant gairebé 10 anys m'han convidat en vàries ocasions i només hi he pogut col·laborar l'any 2000, el 2006, el 2009 i enguany. La idea en qüestió és que els poetes que surten publicats en el llibre també puguin col·laborar en la Marató. Només hi he pogut recitar un parell de cops i el darrer any i enguany, els horaris laborals no sempre permeten estar a tot arreu. Tot i així sempre penso que el meu petit gra de sorra hi és present en forma de dos poemes breus.
Enguany la meva col·laboració també és simbòlica però tot i així volia fer-men ressò en aquest espai.
Sovint els que ens agrada escriure hem d'esgarrapar temps per trobar moments per poder-ho fer i també per col·laborar en activitats. Sempre penso que l'esforç val la pena: suposo que per això al darrer mes de maig vaig col·laborar estretament en la 1ª tertúlia poètica del Club de Lectura de la biblioteca Pilarín Bayés i vàrem recitar alguns poemets amb la poeta santboiana Carme Raichs. Si en el seu dia vaig col·laborar en el butlletí Lletraferida de Joves Escriptors, he seguit col·laborant amb el fanzine Malalletra i al darrer any en diverses històries sorgides del món dels blocs:
els jocs literaris d'en Tibau, Històries veïnals i el proper mes de juliol els Personatges Itinerants.
En fi, com va dir un amic meu, la qüestió és anar fent cosetes.
(I en el darrer any algunes d'aquestes col·laboracions o cosetes s'han transformat en 5 llibres col·lectius on el meu minúscul gra de sorra hi és present.)
Perdoneu l'autobombo.
Simplement volia comentar dient que a vegades aquestes petites coses com la col·laboració simbòlica amb Poesia en Acció serveix per aportar un petit gest per fer un món millor.
Els beneficis de la XI Marató són per un internat d'Etiòpia que dotaran de material mobiliari i didàctic per la biblioteca i donaran de menjar 3 cops al dia a 30 nens.
(I l'activitat es realitza aquest dissabte 19/06 al jardí de l'Escola Vila Olímpica de Barcelona de les 11h a les 21h.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada